Hækkerup stopper som justitsminister

Folketingets Retsudvalg har kaldt justitsminister Nick Hækkerup (S) i åbent samråd om sikkerhedsvurdering af de tre danske Syrien-mødre, på Christiansborg, torsdag den 10. februar 2022.. (Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix)

Skrevet af

1. maj 2022

Justitsminister Nick Hækkerup (S) stopper i politik. Han skal fra 1. juni være direktør i Bryggeriforeningen.

Nick Hækkerup (S) stopper i politik og dermed også som justitsminister.

Han skal i stedet være direktør i Bryggeriforeningen, skriver han på Facebook.

“Jeg er yderst taknemmelig for, at Socialdemokratiet i alle årene har givet mig muligheden for at gøre en forskel og flytte tingene i den retning, som jeg og vi sammen troede på.”

“Jeg er klar over, at mit valg om at stoppe i politik af mange sikkert vil blive fortolket som en utilfredshed. Men det vil ikke være en rigtig læsning,” skriver han i opslaget.

Her uddyber han beslutningen med, at han igennem den seneste tid “har mærket en voksende trang til at blive udfordret på nye måder”.

“I mere end 20 år har jeg lavet politik på fuld tid, som borgmester, folketingsmedlem og minister, og tiden er kommet til at gøre min indflydelse gældende på nye måder og skabe nye resultater uden for politik.”

“Jeg er derfor enormt glad for og stolt over, at jeg har fået muligheden for at gøre min indsats gældende til gavn for bryggeribranchen,” skriver han.

/ritzau/

Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

VERDENS BEDSTE

18:05
19:00