Forslag om forbud mod russiske turister møder kritik

Turister i København. Havnerundfart, kanalrundfart.

Skrevet af

11. august 2022

Det skal være slut med russiske turister i Danmark og resten af EU.

Det mener Kim Valentin, der er Venstres EU- og Europaordfører.

Men forslaget vækker bekymring hos Daria Wagner, som er født i Rusland, men har boet i Danmark siden år 2000.

”Det giver mening i forhold til russiske turister, men jeg er bekymret for, at det kan gøre det mere besværligt for russiske statsborgere, som vil flygte fra styret i Rusland.”

Du kan høre hele interview med Daria Wagner her:

Meldingen kommer efter den ukrainske præsident, Volodymyr Zelenskyj har foreslået at russiske statsborgere, ikke skal kunne opholde sig i vestlige lande, så længe Vladimir Putin og Rusland fører krig i Ukraine.

Ifølge medlem af landsledelsen Dansk-Russisk Forening, Carl Erik Foverskov, mindsker forslaget muligheden for at påvirke russerne.

”Når russere rejser til Danmark, kan vi oplyse dem om, hvor tåbeligt og forbryderisk deres styre er, og det kan vi ikke, hvis de ikke må komme ind i landet.”

Du kan høre hele interviewet med Carl Erik Foverskov her:

Udenrigsminister Jeppe Kofod er positiv overfor forslaget, og hilser alle sanktionsmuligheder velkomne. Samtidigt understreger han, at Danmark ikke egenhændigt kan lukke for russiske turister, men at forslaget skal behandles i EU.

Også Venstres EU- og Europaordfører, Kim Valentin mener, at Danmark bør støtte forslaget.

”Det skal være en del af sanktionspakken, at russiske turister ikke kan komme ind i Danmark og EU. Det er helt naturligt, at den enkelte russer skal mærke hvordan deres leder agerer på vegne af landet.”

Du kan høre hele interviewet med Kim Valentin her:

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

A-Z

23:00
03:00