Folketingskandidat for Moderaterne: Hvis jeg kan lære at være læge kan jeg også lære at være politiker

Her præsenteres kandidaterne under partiet Moderaterne landsmøde i DGI huset i Vejle søndag den 5. juni 2022.. (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix)

Skrevet af

6. juni 2022

Bang@radio4.dk

Bang@radio4.dk

I weekenden blev der sat navn på de 41 folketingskandidater, der skal forsøge at få Moderaterne i Folketinget efter næste valg.

Blandt kandidaterne var der ingen nuværende folketingspolitikere og den eneste kandidat ud over Lars Løkke Rasmussen, som har prøvet kræfter med Folketinget før, er Jakob Engel-Schmidt, som kom i Folketinget som suppleant for Venstre i 2013.

Det har fået Altingets politiske kommentator, Erik Holstein, til at kalde kandidatlisten overaskende tynd.

Monika Rubin er læge og Ph.d.-studerende og er en af kandidaterne på listen, og hun mener ikke, at listen er tynd.

“Jeg tror ikke, at store navne er et kvalitetsstempel i sig selv. Mange af os er jo folk ude fra virkeligheden. Det er os, der får hjulene til at køre rundt,” siger hun til Radio4.

Hun er heller ikke nervøs for, om hun kan begå sig som politiker på trods af sin manglende erfaring.

“Hvis jeg kan lære at være læge, kan jeg også lære at være politiker,” siger Monika Rubin.

Hør hele interviewet med Monika Rubin, som er læge og Ph.d.-studerende og stiller op for Moderaterne:

Medstifter og rådgiver i partiet Jeppe Søe, der er journalist og kommunikationsrådgiver, er også blandt kandidaterne. Han har indtil nu fungeret som Moderaternes kommunikationschef. Tidligere teaterdirektør Jon Stephensen er også at finde på listen.

Lars Løkke Rasmussen har dog tidligere slået fast, at kandidatlisten vil blive længere frem mod næste folketingsvalg, der skal afholdes inden for et år.

Moderaterne er blevet lanceret som et “lilla parti”, der vil bryde med rød og blå blok i dansk politik. Derfor ønsker partiet en bred regering over midten efter næste valg.

Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

A-Z

23:00
03:00