Flag til knaphul slår alle salgsrekorder

Stig Hellstern. Jydsk Emblem Fabrik.

Skrevet af

9. april 2022

Efterspørgslen på produkter med det ukrainske flag er stukket af, og det kan de mærke hos Jydsk Emblem Fabrik, der producerer og sælger alt fra medaljer og pokaler til specialfremstillede emblemer med flag på.

Det er de emblemer til knaphullet, som virksomheden kalder venskabsemblemer, der er blevet revet af virksomhedens hjemmeside.

“Vi har aldrig nogensinde oplevet så stor en efterspørgsel på ét produkt, som vi har oplevet her med Ukraine. Det er fuldstændigt vanvittigt,” siger Stig Hellstern, der er fabrikant og direktør for Jydsk Emblem Fabrik.

Han oplyser til Radio4, at virksomheden begyndte at producere venskabsemblemerne med verdens flag for 6 år siden, og at man har kunnet bestille den lille pin til jakken eller skjorten med to valgfrie flag siden. Blandt andet de nordiske flag sammen med det danske, men lige præcis emblemet med det danske og det ukrainske flag har hidtil ikke været en topsælger. Faktisk slet ikke, fortæller Stig Hellstern og kalder stigningen “ganske uhørt”.

“Når vi så måler på, hvor mange venskabsflag vi har solgt de sidste 5 uger, så udgør Ukraine-flaget meget mere, end hvad vi har solgt sammenlagt på over seks år af venskabsflag til hele verden,” siger Stig Hellstern til Radio4.

Han kan ikke udtale sig konkret om, hvor mange venskabsflag der er solgt, men det er langt over 10.000 stykker.

Gemt på hjemmeside

Stigningen i antallet af solgte venskabsemblemer sker helt uden annoncering. Virksomheden har nemlig valgt ikke at annoncere for eller sætte emblemerne forrest på deres hjemmeside af hensyn til krigsofrene.

Man skal nemlig klikke og scrolle adskillige gange på den jyske fabriks hjemmeside, før man kommer frem til og kan købe emblemet med det ukrainske og det danske flag.

“Det gør vi, fordi vi synes, det er forkert at annoncere og reklamere med et produkt, når folk er i nød. Det kunne vi ikke få os selv til at sætte på forsiden af vores hjemmeside,” siger Stig Hellstern.

Virksomheden har udover at gemme de ukrainske produkter væk fra forsiden, taget valget om ikke at sælge produkter med det russiske flag. Derfor kan man nu ikke købe et russisk venskabsflag, fortæller Stig Hellstern.

Foto: Flemming Krogh/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

A-Z

23:00
03:00