Fem gymnasiedrenge rangerede 200 piger: Nu skal de sige undskyld

Rektor for Munkensdam Gymnasium Per Mølle. Foto: Søren Gylling

Skrevet af

23. september 2022

Fredag skal fem drenge fra Munkensdam Gymnasium i Kolding sige undskyld, efter de har rangeret 200 1.g-piger på listerne ‘Toppen af poppen’, ‘Direkte til Britta-hjørnet’, ‘Kunne smash’, ‘Ellers tak du’ og ‘Vil heller skærer pikken’.

Det har rektor Per Møller besluttet.

”Det handler om at sætte sig i den andens sted. Der er mere i det end bare at sige undskyld,” siger Per Møller, rektor på Munkensdam Gymnasium i Kolding.

Katja Antonina er 17 år og er en af de 1.g-piger, der havnede på listerne.

Hun synes, at en undskyldning er det mindste, de kan gøre.

”Jeg havde det ubehageligt med det, for jeg har selv rigtig tit været usikker på mit udseende, og det er jeg også sikker på, at andre piger har. Så jeg synes, det er fuldstændig absurd, at det et en del af kulturen på et gymnasie, at vi dømmer hinanden ud fra udseende,” siger Katja Antonina til Radio4 Morgen.

Hør hele interviewet med Katja Antonina i Radio4 Morgen her:

Drengene skal undskylde ved en undskyldningsseance fredag, hvor de berørte piger og deres klasser samles.

Per Møller, rektor på Munkensdam Gymnasium i Kolding, fortæller, at det har taget nogle dage at finde frem til den rette løsning.

”Vi har virkelig tænkt os om, hvordan vi kan komme igennem denne udfordring. At sætte sig ned og tale om tingene er meget sværere end at vende hinanden ryggen, så det er det, vi forsøger her til morgen. At bygge bro,” siger Per Møller til Radio4 Morgen.

Hør hele interviewet med rektor Per Møller i Radio4 Morgen her: 

I sidste uge blev drengene hjemsendt i fem dage, og efterfølgende har flere end 3.000 skrevet under på, at de mener, at de fem drenge bør bortvises permanent fra skolen, men løsningen bliver en undskyldningsseance, som finder sted fredag, forklarer rektor Per Møller.

Foto: Søren Gylling/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

KRIMILAND

16:05
17:00