Fagforeningsformand hælder S-forslag ned af brættet

Forbundsformand i FOA Mona Striib holder tale på hovedscenen under markering af Arbejdernes Internationale Kampdag, i Fælledparken i København, søndag den 1. maj 2022.. (Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix)

Skrevet af

18. juli 2023

gup@radio4.dk

gup@radio4.dk

Et forslag om ældreplejeopsparing fra Socialdemokratiets politiske ordfører Christian Rabjerg Madsen har fået hårde ord med på vejen.

Forslaget skal modvirke det ordføreren betegner som A- og B-hold, hvor nogle ældre har råd til selv at betale for bedre hjælp end andre.

Men fra formand for FOA, Mona Striib lyder det, at forslaget lige præcis vil gøre det modsatte.

“For det første er det dybt beskæmmende, at vi alle allerede nu har et a- og et b-hold. Men det her forslag fodre jo uligheden. Der er mange lønmodtagere som ikke har en rød reje til arbejdsmarkedspensionen – hvordan skulle de spare op til endnu en opsparing?”

Du kan høre hele interviewet med Mona Striib her:

Socialdemokratiets politiske ordfører mener, at hans forslag skulle modvirke uligheden. Det siger han med reference til de private sundhedsforsikringer, som mange danskere tegner.

“Der er enormt mange danskere som i øjeblikket, har tegnet private sundhedsforsikringer. Når de danskere bliver gamle, og aktivere de her forsikringer, så bliver de a-holdet, og dem som ikke har, bliver b-holdet. Derfor skal vi sikre at alle sparer op, således at der ikke skabes to hold.”

Den forklaring køber Mona Striib dog langt fra.

“Jeg er helt rystet over at Socialdemokratiet ikke har tillid til den skattebetalte velfærdsmodel, vi allerede har. Vi sparer jo netop op ved at betale skat hele livet.”

Du kan høre socialdemokratiets politiske ordfører Christian Rabjerg Madsen præsentere forslaget i dette interview:

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

KRIMILAND

16:05
17:00