Færre vil være sygeplejersker: Arbejdsvilkårene skræmmer dog ikke Siri

Sygeplejerske på arbejde

Skrevet af

6. juli 2022

Markant færre unge vil være sygeplejersker. Antallet af ansøgere, der har haft sygeplejerske som deres førsteprioritet, er således faldet med 28 procent i forhold til sidste år.

Organisationen Danske Professionshøjskoler peger blandt andet på, at sygeplejerskekonflikten sidste sommer har været med til at skræmme potentielle studerende væk.

Siri Pataro Nielsen, der er én af dem, der har valgt at søge ind på sygeplejerskeuddannelsen, erkender, at konflikten har påvirket hende. Men ikke nok til at skræmme hende væk.

“Selvfølgelig påvirker det mig. Det har ikke på nogen måde været demotiverende. Men det er selvfølgelig skræmmende, at selv før man har fået at vide, at man er kommet ind, så skal man have besluttet sig for at deltage i en kamp for retfærdige arbejdsvilkår,” siger hun.

Hør hele interviewet med Siri Pataro Nielsen her:

Ifølge Danske Professionshøjskoler kommer det lave optag af nye elever til at betyde, at det ikke er alle studiepladser på sygeplejerskeuddannelsen, der bliver fyldt til næste skoleår.

Du kan også høre interviewet med næstforkvinde i Dansk Sygeplejeråd, Dorte Boe Danbjørg, der forholder sig til, hvorvidt fagforeningen har en aktie i det lave antal unge, der ønsker at blive sygeplejersker, her:

Afspiller nu

KRANIEBRUD

19:05
20:00