England sender kampvogne til Ukraine

BOSNIEN-HERCEGOVINA, TUZLA.01.11.94.FOTO:MORTEN JUHL. En af de danske kampvogne er på vej ud på patrulje.

Skrevet af

14. januar 2023

sudi@radio4.dk

sudi@radio4.dk

Storbritannien vil nu sende kampvogne til Ukraine. Det har den britiske premierminister Rishi Sunak i dag fortalt Ukraines præsident Volodymyr Zelenskyj. Det bliver kampvogne af typen Challenger 2, oplyser en talsperson fra regeringskontoret i Downing Street til BBC og Sky News. De to statsoverhoveder talte sammen i telefon, og her fortalte Rishi Sunak, at Storbritannien vil intensivere støtten til Ukraine.

Journalist Morten Rønnelund, der følger Storbritannien for Radio4, kommer med sin vurdering af den engelske støtte og intensiveringen af den her:

 

Polen planlægger også at sende kampvogne til Ukraine. Det skal ifølge den polske præsident, Andrzej Duda, være Leopard-kampvogne, som Ukraine længe har bedt om.

Frankrig har også meddelt, at det vil forsyne Ukraine med lette kampvogne af typen AMX-10 C inden marts. Det siger den franske forsvarsminister, Sébastien Lecornu. Løfterne fra Paris er en betydelig optrapning af den vestlige støtte til Ukraine, og den kan bidrage til, at andre NATO-lande – især Tyskland – følger efter, skriver Sky News.

Afspiller nu

KRANIEBRUD

20:05
21:00