Efter vaccinetilbud – “Det kommer for sent”

A health care worker administers a dose of Imvanex, a vaccine to protect against Monkeypox virus, at a municipal vaccination centre in Marseille on August 10, 2022. (Photo by Christophe SIMON / AFP)

Skrevet af

10. august 2022

Alle homoseksuelle og biseksuelle mænd, der har skiftende mandlige sexpartnere, bliver nu tilbudt en vaccine mod abekopper.

Det har Sundhedsstyrelsen besluttet, og forventer at vaccinationerne kan begynde ved udgangen af denne uge.

En af dem som har tænkt sig at tage imod vaccinen, er Mikael Habekost, som er i målgruppen for vaccinen.

Men han mener, at sundhedsstyrelsens beslutning kommer for sent.

”Flere europæiske lande har tilbudt vaccinen hen over sommeren, og samtidigt bliver der peget på Copenhagen Pride, som afholdes i næste uge, som potentielt superspreder begivenhed.”

I en pressemeddelelse skriver Sundhedsstyrelsen, at vaccinen nu vil blive tilbudt til mænd, som har sex med mænd, og som har flere og skiftende partnere, i en særlig risiko for at blive smittet.

Men den formulering ærgrer Mikael Habekost.

”De har holdt fast i, at det er en virus og ikke en sexsygdom, men formuleringen drejer sig om sex og seksualitet. Det kan afskrække personer fra at gå til lægen, for hvis du har sygdommen, bliver du stemplet som homoseksuel – selvom du måske er smittet andetsteds.”

Du kan høre hele interviewet med Mikael Habekost her:

Abekopper smitter ved tæt fysisk kontakt, og smitten knytter sig ikke til bestemte køn eller seksualiteter. De seneste tal fra Statens Serum Institut viser, at der i alt er konstateret 126 tilfælde af abekopper i Danmark.

Indtil nu har det kun været personer, der havde været i nær kontakt med en smittet, der kunne blive vaccineret mod sygdommen.

Sundhedsstyrelsen har overfor Radio4 afvist at stille op til interview.

Foto: Christophe SIMON / AFP

 

 

 

Afspiller nu

RING TIL RADIO4

08:05
10:00