Efter kritik vil Ellemann forklare sig til baglandet

FV22: Regeringsforhandlingerne fortsætter på Marienborg, søndag den 11 december 2022. Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen (V) udtaler sig. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

Skrevet af

12. december 2022

Venstres formand vil mandag aften orientere hovedbestyrelse og borgmestre om regeringsforhandlingerne.

Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, vil mandag aften give “en status på det sidste døgns begivenheder samt de igangværende forhandlinger” til blandt andre partiets hovedbestyrelse og borgmestre.

Det skriver TV 2, som har set en indkaldelse til klokken 20.

Mødet finder sted, efter at Ellemann-Jensen søndag udtalte, at Venstre dropper kravet om en advokatvurdering af Mette Frederiksens rolle i Minksagen.

Anders G. Christensen, der er gruppeformand for Venstre i Region Midtjylland, er en af dem, der mener, at Ellemanns udmelding river og flår i partiet.

”Der er ingen tvivl om, at det er nogle store kameler, der bliver slugt i øjeblikket. I Venstre var vi relativt klare i mælet i forhold til undersøgelse af minkskandale og FE-skandale før valget. At det er blevet lagt på hylden, det er hvert fald noget, der river og flår i vores parti i øjeblikket,” siger Anders G. Christensen til Radio4 Morgen.

Hør hele interviewet med Anders G. Christensen i Radio4 Morgen her:

Dorte West, der er borgmester i Herning Kommune for Venstre, mener derimod, at Ellemann har truffet den rigtige beslutning om at droppe kravet.

“Jeg synes, det er vigtigt, at vi ser på, hvad der er brug for i Danmark lige nu, og vi har brug for reformer. Vi har brug for, at der bliver taget nogle vigtige beslutninger, og der synes jeg, at der er rigtig mange ting, der samler os hen over midten, som Venstre gerne vil have indflydelse på,” siger Dorte West til Radio4 Morgen.

Hør hele interviewet med Dorte West i Radio4 Morgen her:

Ellemann-Jensen og Venstre gik til valg på en advokatvurdering af Minksagen. For at sætte et “værdigt punktum” i sagen. Flertallet i Folketinget for en advokatvurdering er nu væk efter Ellemann-Jensens melding.

Også Moderaterne med Lars Løkke Rasmussen i spidsen droppede søndag kravet om en advokatvurdering af Mette Frederiksens rolle i Minksagen.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

AFTENRADIO

16:05
19:00