DF med plejehjemsudspil: Plejehjem skal lave mad, ikke varme den

Pia Kjærsgaard. Dansk Folkeparti holder Grundlovsmøde på Lykkesholm Slot, ved Gislev på Fyn. Søndag 5. juni 2022.

Skrevet af

20. oktober 2022

gup@radio4.dk

gup@radio4.dk

Alle plejehjem skal have deres eget køkken og lave deres egen mad. Sådan lyder ét af i alt otte forslag i et nyt plejehjemsudspil fra Dansk Folkeparti.

Partiet vil afsætte 200 millioner kroner til at etablere køkkener på landets plejehjem, og puljen skal kunne søges via kommunen.

Ifølge Dansk Folkepartis ældreordfører, Pia Kjærsgaard, er netop ’hjemmelavet’ mad vigtigt for de ældre.

”Det skal dufte for beboerne, og det skal føles som et hjem. Maden skal ikke komme fra et eller andet koldt sted og så varmes – det skal have hele processen, og det er utrolig vigtigt.”

Du kan høre hele interviewet med Pia Kjærsgaard her:

Pis Kjærsgaard ved dog ikke, hvor mange plejehjem som mangler et køkken, og om puljen på de 200 millioner kroner derfor er stor eller lille.

Men kravet om eget køkken er også en kun del af plejehjemspakken slår hun fast.

”Der er ikke nogen tvivl om, at der er rigtig mange plejehjem, der mangler et køkken, og det betyder altså vældig, vældig meget, at der er et levende liv. Det skal føles som et hjem for de ældre, og derfor skal vi diskutere mange andre ting også,” siger hun.

Udover at de ældre skal have serveret mad fra plejehjemmets eget køkken, har Dansk Folkeparti i udspillet også foreslået flere og bedre tilsyn med landets plejehjem, minimumsnormering som man kender det fra daginstitutioner, samt mulighed for at alle landets plejehjem må anskaffe sig en hund eller en kat.

Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

A-Z

23:00
03:00