DBU uenig med Hummel: ”Sørgebind er ord, som Hummel vælger at bruge”

UEFA Nations League gruppe A-kampen mellem Kroatien og Danmark i Zagreb torsdag den 22. september 2022.

Skrevet af

29. september 2022

Dansk Boldspil-Union, og dermed landsholdet, har alligevel ikke tænkt den nye sorte landsholdstrøje som et ”omvandrende sørgebind.”

(Efterfølgende rettelse i teksten vedrørende DBU’s forhold til den sorte trøje)

Onsdag kunne DBU og tøjleverandøren Hummel fortælle, at den populære nye sorte landsholdstrøje indeholder et skjult budskab; nemlig det, at den symboliserer et omvandrende sørgebind for de tusindvis af migrantarbejdere, der har måtte lade livet for det kommende VM i fodbold i Qatar.

Historien er siden gået verden rundt, og DBU, Hummel og den sorte trøje er blevet bemærket i både ind- og udland. Men under 24 timer senere kommer DBU nu med en anden udlægning – for unionen har aldrig tænkt trøjen som ”et sørgebind”.

Det fortæller kommunikationschef i Dansk Boldspil-Union, Jakob Høyer, til Radio4.

“Retorikken omkring sørgebind, det er ord, som Hummel vælger at bruge,” fortæller Jakob Høyer i Radio4-programmet Missionen.

“Det er dem, der som dygtige udviklere og designere, har tænkt de her mange tanker.”

Som sagt lader DBU sørgebindsretorikken stå for Hummels regning, men tilføjer omkring trøjens sorte farve, at den som tredjetrøje skal have en markant anden farve end de to andre, og at der desuden er et budskab i farven.

“Vi vælger at sige, det her er endnu en måde, hvor vi viser, at vi ikke er enige i, at Qatar skulle have VM-værtskabet.”

“Jeg tolker alle tre trøjer (hvid, rød og sort, red.), som nogle rigtig flotte VM-trøjer. Og som også markerer, at vi spiller, men at vi ikke ønsker at reklamere for VM eller for Qatars VM-værtskab,” siger Jakob Høyer.

Hør hele interviewet med Jakob Høyer her:

I forbindelse med det kommende VM i Qatar har Hummel og landsholdet præsenteret tre nye landsholdstrøjer.

Torsdag kom den organiserende komite for Qatars VM-værtskab med en kommentar, hvori den blandt andet opfordrede DBU, til at involvere Hummel i den omfattende kommunikation, som DBU og komiteen har haft.

VM i Qatar begynder den 20. november og slutter med finalen den 18. december.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

KRIMILAND

16:05
17:00