Dansker i Shanghai: Vi frygter coronasmitte for vores hundes skyld

A general view shows empty streets during the second stage of a Covid-19 lockdown in the Yangpu district in Shanghai on April 1, 2022. (Photo by AFP) / China OUT

Skrevet af

13. april 2022

bang@radio4.dk

bang@radio4.dk

Gaderne i den kinesiske millionby Shanghai er mennesketomme. Byens omtrent 25 millioner indbyggere er nemlig i total corona-nedlukning og henvist til at blive inden for deres hjems fire vægge.

Coronasmitten er nemlig accelereret hastigt i verdens tredjestørste by, og den kinesiske regering har indført nultolerance over for smitten.

En af dem. der er der befinder sig i den totale corona-nedlukning, er danske Cathrine Mosegaard Hansen, som har boet i byen i 4 år.

Hun har siden 1.april siddet i sin lejlighed med hendes kæreste og de forløbelige meldinger går på at hun først kan bevæge sig ud den 24.april, men på trods af det er Cathrine Mosegaard Hansen mest bekymret for, hvad der vil ske med hendes hunde, hvis hun bliver syg.

“Hvis vi skulle gå hen og teste positiv så skal vi ind på en coronacamp og så ved man ikke, hvornår man kommer hjem igen og vi har hørt rigtigt mange rygter om, at de enten tager kæledyrene eller afliver dem,” siger hun til Radio4.

Hør interviewet med Cathrine Mosegaard Hansen i Shanghai, her:

Ifølge Udenrigsministeriet bør rejsende til Kina være opmærksomme på, at andre byer også vil kunne rammes af lignende lockdowns, såfremt COVID-19 smitten breder sig.

Afspiller nu

RADIO4 MORGEN

04:05
07:00