Danske Julie mødte Dronning Elizabeth: “Hun dufter af erfaring”

FILE PHOTO: Britain's Queen Elizabeth leaves after attending a service for the Order of the British Empire, at St Paul's Cathedral in London, Britain, March 7, 2012. REUTERS/Olivia Harris/File Photo

Skrevet af

9. september 2022

kav@radio4.dk

kav@radio4.dk

Den britiske dronning Elizabeth er død efter 70 år på tronen.

“Hun duftede af erfaring. Hun duftede af magt og erfaring og selvsikkerhed. Håret det var bare sat og hendes smukke gule kjole, det var en form for håb”, siger skuespiller og sanger Julie Steincke, som er en af de få danskere, der har mødt Dronning Elizabeth.

“Jeg ved det lyder helt overdrevet, men det var så stort et øjeblik. At få lov til i så ung en alder at møde sådan en kvinde. Hun var sådan et lille menneske, men med så stor en energi”, siger hun.

Hør interviewet med skuespiller og sanger Julie Steincke, som er en af de få danskere, der har mødt Dronning Elizabeth, her:

Mødet med dronningen fandt sted for 21 år siden på Liverpool Teater, da Julie Steincke var på Englandsturné som skuespiller med Phantom of the Opera. Dronningen var mødt op for at åbne teatret efter en renovering og desuden se en af hendes yndlingsmusicals, Phantom of the Opera.

“Det var en kæmpe oplevelse. Vi fik det af vide en uge før, så vi skulle lære om etiketten, og hvordan man er overfor dronningen; at man ikke snakker med hende, men svarer hvis hun adresserer én”, siger hun.

Da Julie Steinckes rolle blev læst op og efterfølgende hendes navn, blev hun kaldt ‘Stinky’ i stedet for Steincke. Og det førte til en lille ordudveksling med Dronning Elizabeth.

“Dronningen kigger på mig med sine smukke blå øjne. Vi kigger begge på hinanden, og jeg bliver flov, og så kan man se på kanten af hendes læber, at hun skal lige til at smile og så sagde hun “you are a rather sinister character, aren’t you” om de rolle jeg spillede, og så sagde jeg ‘yes quite mam’ for så vidste jeg at jeg måtte svare hende og så sagde jeg ‘”but Im not like that in real life'”, fortæller Julie Steincke om dronningens kommentar til hendes ondskabsfulde rolle.

“Så sagde hun ‘no quite’ og så smilede hun. Der var det største glimt i hendes øjne. Det var en stor oplevelse”, siger Julie Steincke til Radio4 Morgen.

 

Afspiller nu

DET SIDSTE MÅLTID

15:05
16:00