Dårligere vejr sender flere sydpå

Strandliv. Badeferie og charterferie. Mange turister solbader på stranden. Strandgæster sommerferie fritid havbad havbader charter charterrejse solbad solbadning sand turist solsenge parasoller badestrand charterturister turistindustri masseturisme

Skrevet af

3. juli 2023

kha@radio4.dk

kha@radio4.dk

Da vejrudsigterne blev mindre optimistiske i uge 24, var der mange, der skiftede ferieplaner fra det ene øjeblik til det andet.

Rejseselskabernes sider blev nærmest væltet af danskere, der lagde nye planer for ferien.

Hos Danmarks største rejseselskab Spies steg salget med 74 procent fra Uge 24 til Uge 25. Også hos rejseselskaberne Sunweb, Apollo og Tui ser man samme tendens. Det oplyser de til Radio4.

“Vi ser hvert år, at nogle venter længe med at booke deres ferie. Men de kom altså i gang, da der kom det her omslag i vejret”, siger Sofie Folden Lund, der er kommunikationschef i Spies Rejser.

Hun fremhæver også, at flyveleder-konflikten i Københavns Lufthavn er afblæst som et aspekt, der kan mane til optimisme blandt chartergæsterne.

Du kan høre hele interview med Sofie Folden Lund, kommunikationschef i Spies Rejser, her:

Selvom Spies Rejser på nuværende tidspunkt har solgt over 80 procent af deres sommerrejser, så håber kommunikationschef Sofie Folden Lund på, at sommervejret i Danmark forbliver dårligt – så selskabet kan få solgt de sidste rejser.

Andreas Nyholm fra TV2 Vejret fortæller, at det varme vejr vender tilbage til Danmark i den kommende weekend. Men derefter er der ingen prognoser, der giver et entydigt billede af sommervejret.

Det kan du høre Andreas Nyholm fortæller her:

Foto: Torben Klint/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

RADIO4 EFTERMIDDAG

12:05
14:00