Brian er klar: Toppolitikere vil have flere mennesker fra virkeligheden ind i politik

Afslutningsdebat i Folketinget på Christiansborg i København, mandag den 22. juni 2020.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Skrevet af

4. august 2022

sks@radio4.dk

sks@radio4.dk

Der skal langt flere forskellige mennesker ind på Folketingets 179 pladser – og i byrådssalene, kommunalbestyrelserne og regionsrådene rundt om i Danmark.

Det mener en stribe prominente tidligere og nuværende politikere, der har oprettet Det Politiske Akademi – en slags skole for folk med masser af erhvervserfaring, der går med tanken om at træde ind i politik.

Én af dem, der allerede nu har meldt sin interesse for politikerskolen er 54-årige Brian Malmborg Pedersen fra Kolding og arbejder til daglig med IT-sikkerhed.

“Jeg har altid været interesseret i politik og altid gerne villet deltage i debatten. Jeg vil helt klart overveje at sende en ansøgning. Hvis man gerne vil ændre noget i det samfund, vi lever i, så nytter det ikke, at man bare råber op fra sidelinjen. Så må man ind i kampen – og det er det, den her mulighed ville kunne give mig,” siger han.

Hør hele interviewet med Brian Malmborg Pedersen her:

Der er 30 pladser på akademiet, som er gratis at deltage i, hvis man kommer ind, fordi det er betalt af fondsmidler. Man skal skrive en motiveret ansøgning på 1200 anslag og skaffe et par anbefalinger i sit netværk. Det Politiske Akademi varer i tre dage fra den 30. september og foregår i Nyborg. Ansøgningsfristen er den 22. august.

Afspiller nu

EKSPERIMENTET PÅ MIDTEN

07:05
08:00