Bornholms borgmester efterlyser fri trafik mellem Bornholm og Sjælland

Rønne havn med Bornholmslinjen. Nøgleord: udsigt over kirke i by hus hyggelig bymiljø bymiljøer bybillede seværdighed turistmål bygning Molslinjen færge færgehavn bilfærge med logo færgedrift færgetrafik færgetrafikken bornholmerfærge bornholmerfærgen rønnefærgen færgen til ligger til kaj for på kajen kaj på havnen havnefront havnefronten havnemiljø langs om aftenen aftenlys aftensol oversigtsbillede oversigtsfoto oppefra fra oven fraoven skib færgeleje øfærge øfærgen ø-færgen ø-færge ø af overbliksbillede overbliksfoto udsyn til bornholmsk set ovenfra fra oven kystby passagerfærge færgefart huse på i

Skrevet af

27. januar 2021

anp@radio4.dk

anp@radio4.dk

Siden jul har det ikke været muligt at rejse frem og tilbage fra Sjælland til Bornholm via Ystad, efter at de svenske myndigheder lukkede grænsen mod Danmark med et indrejseforbud.

Men på Bornholm mener man nu, at man er ved at nå grænsen for, hvor lang tid man bør holde øen lukket for udefrakommende.

Derfor vil Bornholms borgmester, Thomas Thors, have åbnet for den fri trafik mellem Bornholm og Sjælland, så danskerne igen kan rejse via Sverige til Bornholm og retur:

“Det er vores landevej. Hele vores erhvervsliv og interne struktur er bygget op på, at vi har den her relativt enkle og lette vej fra Bornholm til det øvrige land,” siger Thomas Thors til Radio4 Morgen.

Sverige har lukket grænsen til Danmark midlertidigt til og med den 14. februar. Der er dog visse undtagelser – eksempelvis for personer, der bor på Bornholm og for sundhedspersonale.

Nedlukningen betyder, at færgeforbindelsen mellem Rønne og Ystad kun sejler i begrænset omfang og kun må sejles af de personer, der omfattet af undtagelserne. Alle andre rejsende til og fra Bornholm skal enten benytte fly eller Køge-færgen.

Og det er problematisk, mener Thomas Thors:

“Vi har jo mange, der har sommerhus herovre, og vi har erhvervsfolk, der bor på Sjælland og har deres virksomhed her. Nu er de så tvunget til at tage over Køge-ruten, som har begrænset kapacitet. Så vi vil simpelthen have lukket op, så vi nærmer os normale forhold,” siger Thomas Thors.

Han understreger, at der skal tages forholdsregler for at undgå smitte med coronavirus. Eksempelvis ved, at man skal testes i forbindelse med rejsen.

Hør interviewet med Bornholms borgmester, Thomas Thors, her:

Foto: Mads Jensen/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

KRIMILAND

16:05
17:00