Booking.com skylder millioner til kunder – Horesta truer med sagsanlæg

December 7, 2017 - Bydgoszcz, Poland - The Booking.com hotel reservations applications is seen on an iPhone on December 7, 2017. (Credit Image: © Jaap Arriens/NurPhoto via ZUMA Press)

Skrevet af

27. september 2023

Stribevis af danske hoteller og overnatningssteder har de seneste måneder berettet om manglende betaling fra bookingplatformen Booking.com.

Det får brancheorganisationen for hoteller og restauranter til at true med sagsanlæg, hvis ikke selskabet har betalt kunderne tilbage indenfor to dage.

Det skriver Turistmonitor.

Dansk Erhverv har modtaget henvendelser fra knap 200 overnatningssteder om manglende betaling fra platformen.

Et af de steder er Troldegården Bed and Breakfast som ejes af Helle Kramer. Hende skylder Booking.com 196.000 kroner, og det er hele hendes økonomiske fundament, som er på spil, hvis ikke hun får pengene.

Det siger hun til Radio4 i et interview du kan høre her:

Booking.com skylder store summer til overnatningsstederne, som varierer mellem 15.000 kroner og 350.000 kroner – typisk omkring 100.000 kroner, lyder det fra organisationen til Ritzau.

Horesta har ifølge monitormediet givet Booking.com to dage til at afregne udeståendet. Hvis ikke vil brancheorganisationen forbeholde sig ret til at tage retlige skridt mod platformen.

“Det er også klart, at hvis det ikke er muligt at få en konstruktiv dialog, så kan vi blive nødt til at tage retlige skridt for at få inddraget de udestående penge. Når man er en stor spiller på et marked, har man en ekstra forpligtelse til at overholde aftaler. Og det gør de ikke her.” siger direktør i Horesta Pia Voss til Turistmonitor.

Erhvervsminister Morten Bødskov (S) siger til DR, at han ikke vil gøre mere ved sagen, men opfordrer hotelejere til at tage kampen op mod Booking.com.

“Det er ikke i orden. Små erhvervsdrivende skal kunne regne med, at når man kobler sig på sådan en tjeneste, så skal betalingen falde,” siger han til DR.

/ritzau/

Foto: Jaap Arriens/Zuma/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

AFTENRADIO

16:05
19:00