Blå blok vil forbyde rockergruppen Satudarah

Begravelse af Satudarah rockeren Kevin Andersen. Han blev begravet I Skovvejskirken, i Digterparken.

Skrevet af

17. oktober 2022

Bang@radio4.dk

Bang@radio4.dk

En samlet blå blok er enige om at forbyde rockergruppen Satudarah, hvis blokken får regeringsmagten.

Det viser en rundringning til retsordførerne fra blå blok, som Radio4 har lavet.

Forbuddet skal ske efter samme opskrift, som gjorde gruppen Loyal to Familia forbudt i Højesteret sidste år. Et forbud der gør, at gruppen ikke må samles eller bære dens logoer i dag.

Ønsket om et forbud kommer efter, at Satudarah er flyttet ind i en tom børnehave og for nylig har lavet den om til en rockerborg, efter Odense Kommune solgte matriklen for to år siden.

Ifølge retsordfører i Konservative, Britt Bager, skal forbuddet mod Satudarah ske fordi, at forbuddet mod LTF (Loyal To Familia) har vist gode resultater.

“Vi har set at det virker, det gør det svære for grupperne at rekruttere, det fortæller Rigspolitiet til os,” siger Britt Bager.

Hør interviewet med Britt Bager her: 

Loyal to Familia blev først gjort ulovlig i 2018 af Københavns Politi, men siden kørte sagen ved domstolene og først i september sidste år kunne højesteret stadfæste gruppens forbud. Altså et forløb på 3 år.

I Højesterets stadfæstelse hedder det, at gruppen er ulovlig fordi den anses for at være en forening med ulovligt øjemed.

Men udsigten til at skulle vente 3 år igen, skræmmer ikke Britt Bager. Hun mener det er vigtigt, at rockergruppen bliver gjort forbudt  uanset hvor lang tid det måtte tage.

“Det er fuldstændig afgørende at vi stresser banderne og vi slår hårdt ned på dem og vi kan se at Satudarah fremturer på sociale medier og det skal vi have stoppet,” siger Britt Bager.

Vi har været i kontakt med Satudarah. De oplyser til os, at de er igang med at udforme et skriftligt svar til Radio4.

Afspiller nu

DET SIDSTE MÅLTID

15:05
16:00