Baglandsvenstre: Landsmødet vælger formand – ikke folketingsmedlemmerne

Troels Lund Poulsen (V) under dagens samråd. Transportminister Benny Engelbrecht (S) og uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) i samråd om Niels Bohr bygningen på Christiansborg tirsdag den 23. februar 2021. (Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix)

Skrevet af

25. oktober 2023

gup@radio4.dk

gup@radio4.dk

Knap havde Jakob Ellemann-Jensen forladt posten som Venstres formand, før flere profilerede partifæller gik ud offentligt og pegede på Troels Lund Poulsen som deres bedste bud på en ny formand.

Men fra Venstres bagland falder de tidlige udmeldinger om formandsposten ikke i god jord.

Sådan lyder kritikken fra fire ud af fem regionale Venstre-stemmer, som Radio4 har talt med.

Venstres regionsformænd i Nordjylland, Midtjylland, Syddanmark og Sjælland er nemlig enige om, at det var for tidligt at pege på en efterfølger, siger de til Radio4.

Fra gruppeformand for Venstre i Region Midtjylland og medlem af hovedbestyrelsen i Venstre, Anders G. Christensen, lyder det, at der burde være udvist større respekt for Jakob Ellemann-Jensen.

“Der var helt klart nogle, som var meget hurtige på aftrækkeren. Det er jo de facto Venstres landsmøde, som vælger Venstres formand. Uanset hvor mange stjerne man har – eller har haft på skulderen – så er det ikke dem, som vælger Venstres formand – det er landsmødet, der gør det,” fortæller han.

Det var blandt andre folketingets formand Søren Gade, som anbefalede Troels Lund Poulsen.

Det forslag støtter både tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen, tidligere minister Claus Hjort Frederiksen, indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde samt retsordfører Preben Bang Henriksen.

Du kan høre hele interviewet med Anders G. Christensen her:

Anders G. Christensen får støtte fra Ole Bjerne Sørensen, formand for Venstre i Region Nordjylland og medlem af Venstres Forretningsudvalg. Det sagde han til Radio4 Morgen tirsdag.

“Jeg synes, det var lige kækt nok, at der var nogen, som sagde, hvem der skulle være formand, inden han var gået ud af døren,” lød det.

Troels Lund Poulsen lægger onsdag sit eget navn i puljen som formand i Venstre. Det gør han i et opslag på Facebook.

Samtidigt lægger Stephanie Lose sit navn i puljen som næstformand for partiet – en rolle hun allerede besidder. Det gør hun i et opslag magen til det, som Troels Lund Poulsen har lagt op på Facebook.

Det er først til Venstres landsmøde den 18-19. november, at der skal vælges en ny formand.

Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

COMEDY-KONTORET

14:05
15:00