AIDS-fondet: WHO-udmelding om abekopper er stigmatiserende

Hvid ballon med Aids Fondet. Nøgleord: Aids-Fondet fonden organisation organisationslogo logo på reklameballon reklameskilt skiltning tekst merchandise merchandice reklamegaver reklamegave reklameartikler reklameartikel branding brand pr public relations frivillig frivilligt hjælpeorganisation hjælper frivillighed velgørende genrefoto genre-foto næstekærlighed næstekærlig støtte et godt formål foreningsarbejde

Skrevet af

1. august 2022

sks@radio4.dk

sks@radio4.dk

Det er stigmatiserende, når verdenssundhedsorganisationen, WHO, opfordrer homoseksuelle mænd til at have færre sexpartnere for at undgå smitte med virussen abekopper.

Det mener AIDS-Fondet, der har indledt en oplysningskampagne om virussen målrettet mænd, der har sex med mænd.

“Det taler ind i noget, der ud fra vores erfaring ikke virker. Man lægger en gruppe for had og risikerer at skubbe til en gruppe, der er skrøbelige. Og man risikerer, at de ikke tager oplysningerne til sig. Det er ikke det rigtige at pege en målgruppe ud er ikke det rigtige at gøre. Det er en sygdom, der kan ramme alle,” siger Lars Christian Østergreen, der er direktør i AIDS-Fondet.

Hør hele interviewet med direktør i AIDS-Fondet, Lars Christian Østergreen, her:

Abekopper kan ramme alle, men ifølge WHO’s generaldirektør Tedros Adhanom Ghebreyesu, så er 98 procent af smitten netop konstateret hos mænd, der har haft sex med andre mænd.

Afspiller nu

NYHEDERNE PÅ RADIO4

17:00
17:05