Nanna-sagen: Læger har mistanke om kriminel handling på bosted

FOTO: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Skrevet af

4. juli 2024

Jais Nørgaard Alstrøm

jna@radio4.dk

Cordelia Weber

ancow@radio4.dk

Læge på Rigshospitalet kontaktede to gange Nordsjællands Politi med mistanke om, at der kunne ligge en kriminel handling bag ætsningsskader, der endte med at koste 30-årige Nanna Kirstine Dahl livet.  

Da 30-årige Nanna Kirstine Dahl den 28. april blev indlagt på Rigshospitalet med dybe ætsningsskader flere steder på kroppen, kontaktede en af hospitalets læger politiet og gav “klart udtryk” for, at han “ikke kan udelukke kriminel handling”.

Det fremgår af Nanna Kirstine Dahls journal, som Radio4 er i besiddelse af.

Efter at have talt med sine kolleger om sagen kontaktede lægen igen politiet for at tilføje til anmeldelsen, at der var “styrket mistanke om kriminel handling”.

Nanna Kirstine Dahl var om morgenen blevet fundet med skaderne i sin lejlighed på bostedet Habitushuset Ny Mårumvej i Græsted.

På hospitalet blev hun lagt i kunstig koma, og lægerne konstaterede, at hun havde ætsningsskader på 12,5 procent af kroppen.

Hun døde en måned senere af følgevirkningerne til sine skader.

Hendes far, Sonny Dahl, mener også, omstændigheder omkring datterens skader, er mistænkelige.

- Jeg er ikke i tvivl om, at der er nogen, som har påført hende det, der gav hende skaderne, siger han til Radio4.

- Der er så mange indikationer på, at det ikke kunne lade sig gøre, at Nanna skulle have gjort det selv. Hun har ikke noget på hænder og fødder. Det ville umuligt kunne lade sig gøre, at hun selv skulle have gjort det, siger Sonny Dahl.

Ifølge sagens dokumenter havde bostedet umiddelbart ikke nogen forklaring på, hvad der var sket. Men der var en formodning om, at ætsningsskaderne kunne skyldes rengøringsmiddel.

Hvidovre Kommune, der anviste Nanna Kirstine Dahl til bostedet i Græsted har politianmeldt bostedet.

Nordsjællands Politi oplyser til Radio4, at deres indledende undersøgelser i sagen har ført til en efterforskning i afdelingen for personfarlig kriminalitet.

- Nordsjællands Politi har fra begyndelsen af efterforskningen haft flere arbejdshypoteser, som fortsat efterforskes, oplyser de i et skriftligt svar og tilføjer, at de af hensyn til efterforskningen ikke kan udtale sig yderligere på nuværende tidspunkt.

Direktør i Habitus-koncernen, Martin Godske, har ikke mulighed for at stille op til interview, men skriver til Radio4, at de både er “triste og i vildrede over, at vi ikke har kunne konkludere noget på sagen endnu.”
 

Afspiller nu

Portrætalbum

12:05
14:00