76-årige Ingela har verdensrekord i stafet: ”Det er aldrig for sent”

Skrevet af

16. februar 2022

Idk@radio4.dk

Idk@radio4.dk

Du behøver hverken at være topatlet eller i din ungdoms vår for at blive verdensmester. Det er Ingela Bluhm et godt eksempel på. Hun har nemlig slået en verdensrekord i stafet, efter hun fyldte 70 år. Hør hende i ‘Radio4 Morgen’ herunder:

Godt halvvejs inde i de vinterolympiske lege i Beijing er der ifølge Global Times indtil videre sat 13 nye OL-rekorder og to nye verdensrekorder. Men man behøver ikke være Usain Bolt eller helt ung for at vinde titler.

Du kan stadig blive verdensmester, selv om du er over 70 år. Det kan Ingela Bluhm fra Herning bekræfte. Hun har nemlig slået en verdensrekord i stafet i 4 x 200 meter sammen med en gruppe af fire andre atletikudøvere. Alle kvinder, hun har kendt i mange år.

”Det har mest været som konkurrenter, da vi kommer fra fire forskellige klubber. Men på et tidspunkt i 2018 blev vi enige om, at det kunne være hyggeligt at lave en fællestræning en gang imellem, siger hun og fortsætter:

”Det var meget hyggeligt. Og vi sluttede som regel af med kaffe og kage. Det kørte bare derudad.”

Fællestræningerne fortsatte, men under første nedlukning tilbage i 2020 blev alle stævner aflyst. Og her fik kvinderne idéen til at prøve kræfter med stafet i 4 x 200 meter. Første mål var at slå den danske og nordiske rekord.

”Der lykkedes at slå den med 19 sekunder. Det var helt overvældende,” siger Ingela Bluhm.

Siden lykkedes det kvinderne at slå verdensrekorden med 1,3 sekunder i aldersgruppen for kvinder over 70 år med tiden 2 minutter, 31 sekunder og 79 hundrededele i 2020.

Og Ingela Bluhm er klar med et godt råd til andre, der måtte overveje at give sig i kast med atletik eller andre idrætsgrene.

”Det er aldrig for sent. Ligegyldigt om du er 30 eller 70, eller hvad du nu er. Det, der er vigtigt, er, at man kommer ud og bevæger sig,” siger hun.

Afspiller nu

KRIMILAND

17:05
18:00