25-årige Mads har meldt sig som soldat: ”Det er en kamp for vores alles frihed”

Skrevet af

1. marts 2022

idk@radio4.dk

idk@radio4.dk

25-årige Mads Emil Longhi har valgt at skifte hverdagslivet i Vejle ud med uniform og våben i Ukraine. Han er netop blevet godkendt til en af de ukrainske fremmedlegioner.

De seneste dages udvikling i Ukraine har fået flere danskere til at tage afsted for at kæmpe for landet, efter Rusland invaderede dem torsdag morgen i sidste uge.

Og den stigende interesse for at tage del i konflikten sker som følge af statsminister Mette Frederiksens udmelding søndag aften. Her fortalte hun på et pressemøde, at det er fuldt ud lovligt at deltage i krigen på Ukrainsk side.

”Det er et valg, hver enkel kan træffe. Og det gælder både for herboende ukrainere og andre, der måtte mene, at de har noget at bidrage med direkte i konflikten,” sagde hun.

Og valget har Mads Emil Longhi fra Vejle nu taget.

Tirsdag er han på vej til den ukrainske by Lviv, efter han er blevet godkendt til de ukrainske fremmedlegioner. Det skriver journalist på Avisen Danmark, Emil Jørgensen, på Twitter, der har talt med den unge mand.

Du kan høre Mads Emil Longhi i ‘Nyhederne på Radio4’ herunder:

”Jeg tager derned for at statuere et eksempel. Det er ikke for at kæmpe. Det er ikke, fordi jeg har en eller anden kamplyst overhovedet. Jeg tager derned for at forsvare nogle mennesker, der ikke kan forsvare sig selv,” siger han og tilføjer:

”Det er en kamp for vores alles frihed og for alles demokrati.”

Mads Emil Longhi har ingen militærerfaring, men han understreger, at han vil bidrage, så godt han kan.

Foto: Emil Jørgensen/Avisen Danmark

Afspiller nu

KRIMILAND

17:05
18:00