100 dage til dansk Tour-start: Campingplads modtog de første reservationer i 2020

De 100 dages nedtælling til Tour de France i Sønderborg begynder onsdag, hvor Kong Christian X's bro i denne anledning er blevet gul. Den indvies med stort arrangement onsdag morgen. Foto: Timo Battefeld

Skrevet af

23. marts 2022

idk@radio4.dk

idk@radio4.dk

Om 100 dage kommer verdens største cykelløb Tour de France til Danmark. 1. etape starter i København, inden touren fortsætter over Sjælland og Fyn og slutter i Sønderjylland.

De tre etaper skal køres i den første weekend i juli, hvor mange danskere også tager på sommerferie.

Løbets arrangør Grand Depart Copenhagen forventer, at 800.000 til 900.000 tilskuere vil se løbet. Det betyder et stort indryk af telte, campingvogne og autocampere på campingpladser langs ruten – også hos campingpladsen Nyborg Strandcamping. Det fortæller stedets ejer, Tina Demant Jensen.

Hør interviewet med Tina Demant Jensen, hvis campingplads er fuldt booket til dansk tour-start, i Radio4 Morgen herunder:

”Der bliver fuldt hus. Det er selvfølgelig bare en rigtig god start på sommerferien i det hele taget,” siger Tina Demant Jensen til Radio4 Morgen.

”Vi har 200 enheder, og afhængigt af om der er to eller tre personer i hver enhed, så er det der omkring, når vi har fuldt hus.”

De fik de allerede de første bookinger efter annonceringen af den danske Tour De France-start tilbage i 2020.

”Da det blev reklameret, at Tour de France kom til Danmark, så væltede det ind med bookinger. Så der er ingen tvivl om, at det var Tour de France, der gjorde det,” siger hun.

Bookingerne kommer fra en blanding af nordmænd, tyskere og danskere. Tina Demant Jensen forventer, at der bliver en stor fest på pladsen og i hele byen i dagene omkring 2. etape.

Her er Nyborg nemlig målby, hvor rytterne cykler lige forbi campingpladsen efter turen over Storebæltsbroen.

Touren starter med en enkeltstart i København 1. juli, 2. etape køres fra Roskilde til Nyborg 2. juli og 3. etape indledes i Vejle og slutter i Sønderborg.

Billedtekst: I Sønderborg har man pakket Kong Christians X’s bro ind i gule farver i anledningen af, at der er 100 dages nedtælling til Tour De France.

Foto: Timo Battefeld/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

TALENTLAB

20:05
21:59