Korsørborgere er glade for nyt i sagen om Emilie Meng

(ARKIV) Mindehøjtidelighed i Korsør anden juledag d. 26. december 2016 for den 17-årige Emilie Meng. Politiet mangler stadig gennembruddet i Emilie Meng-sagen. Tirsdag er det to år siden, pigen forsvandt. Det skriver Ritzau, tirsdag den 10. juli 2018.. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix)

Skrevet af

27. april 2023

gup@radio4.dk

gup@radio4.dk

Det var med lettelsens suk, at borgerne i Korsør i går modtog nyheden om, at politiet har sigtet en 32-årig mand for mordet på Emilie Meng.

Sigtelsen for mordet kom, oven i den sigtelse som selvsamme mand sidder varetægtsfængslet for, i forbindelse med frihedsberøvelse og voldtægt af en 13-årig pige fra samme område.

Særligt for Ulla Koch fra Korsør betyder sigtelsen i Emilie Meng sagen en afslutning på 7 års uvished. Både for hende og hendes to børn.

“Som mor til to børn behøver vi en afslutning. Sagen har ligget som en dyne over lokalområdet i 7 år, og det er ikke rart at bo i en by, hvor der er en uopklaret drabssag. Så tænker jeg også på Emilie Mengs familie – hvor meget de må have brug for at få en slutning på det her mareridt.”

Nanna Elisabeth Mikkelsen bor også i Korsør, og hun kalder udsigten til at drabssagen fra 2016 kan få slutning for noget af det største, der er sket i Korsør.

“Det er bare super rart. Jeg er så glad på familien og de pårørendes vegne. For os, der bor i Korsør, så er det her noget af det største – særligt for os kvinder og piger.”

Emilie Meng forsvandt i juli 2016 efter en bytur med sine veninder, men først et halv år senere blev hun fundet død 60 kilometer fra Korsør Station, hvor hun sidst blev set i live.

Ifølge Nanna Elisabeth Mikkelsen har både tidspunktet og stedet, hvor Emilie forsvandt, påvirket piger og kvinder i området siden dengang.

“Vi har ikke brugt den sti, hvor hun blev taget siden. Det har nærmest være en forbudt sti siden dengang. Når jeg er gået hjem fra byen, så har jeg været bange, jeg har kigget mig over skulderen og haft min mor i telefonen. Den sag har sat sit præg på Korsør.”

Samme oplevelse har Mathilde Vestmose på 19 år. Også hos hendes klæber historien om Emilie Meng sig til nattelivet i og omkring Korsør.

“Mine forældre og mine venner har altid været bekymret for, at jeg skulle blive taget ligesom hun gjorde. Jeg bliver hentet, hver evig eneste gang jeg er i byen. Aldrig har jeg fået lov til at tage bus, tog eller taxa hjem fra byen. Det har aldrig været på tale på grund af den sag.”

Både Mathilde Vestmose, Nanna Elisabeth Mikkelsen og Ulla Koch mødte Radio4 på gaden i Korsør, og du kan høre hvad de mener om sagen i sin fulde længde her:

Det er ikke kun borgerne i Korsør, som har modtaget sigtelsen i Emilie Meng sagen med lettelsens suk. Det har hendes familie og pårørende også.

Det fortæller Mai-Brit Storm Thygesen, som er bistandsadvokat for Emilie Mengs mor.

“Når politiet har en konkret sigtelse, betyder det, at der er flow i efterforskningen. Det peger jo på, at man kan få en endelig afslutning på det hele. For det er klart, at når man kender gerningsmanden, når man ved hvem, der har gjort det, så har det en kæmpestor betydning for familien.”

Hele interviewet med Mai-Brit Storm Thygesen kan du høre her:

Den 32-årige mand nægter sig skyldig i sagen om Emilie Meng.

Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

A-Z

01:00
05:00