Hval-ekspert: Spækhuggere kan også hærge her

Spækhugger i vandoverfladen. Tysfjorden, Norge. Killer whale exhaling. Norway

Skrevet af

14. september 2020

kha@radio4.dk

kha@radio4.dk

[vc_row][vc_column]

[/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Lystsejlere ud for Spaniens kyster har i mindst ni tilfælde været genstand for systematiske angreb af spækhuggerflokke. Dyrene har vædret bådenes skrog – og ved mindst én lejlighed bidt bådens ror af.
Ingen mennesker har lidt overlast, men bådene har fået store skader.

Lars Skou Olsen er kurator ved akvariet Den Blå Planet i Kastrup, og han anslår, at angrebene simpelt hen skyldes, at de store dyr keder sig:

”Mit gæt – og det er kun et gæt – er, at de har en fest. De synes, det er sjovt at ødelægge båden. Roret er lavet af glasfiber, og det knaser dejligt,” siger Lars Skou Olsen.

Spækhuggere kan veje op til ni tons, så de forårsager store ødelæggelser, når de rammer en mindre båd. Og Lars Skov Olsen udelukker ikke, at danske lystsejlere kan få en lignende oplevelse i Nordsøen.

”Vi husker alle sammen de to fiskere, der har et par spækhuggere, der svømmer lige rundt om båden, hvor de bliver skræmt fra vid og sans,” siger Lars Skou Olsen med reference til en youtube-film, hvor to fiskere fra Thy møder en flok spækhuggere i Nordsøen.
Den ene fisker fastslår gentagne gange i filmen, at ´det er verdens farligste fisk.` Det er dog en sandhed med modifikationer, idet spækhuggere er et pattedyr.

Hør interview med Lars Skou Olsen i Radio4 Morgen her

Foto: Sven Halling/Biofoto/Ritzau Scanpix[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Afspiller nu

Nattevagten

23:00
23:59